Bayliner 2152 Capri Cuddy

 • : 1989
 • : Ägare
 • : 2018
 • : OMC 3.0
 • : 130
 • :

  Jag köpte båten utav min dåvarande chef som hade lessnat lite på att ha ett svart hål i sjön att kasta pengarna i. I slutet av säsongen -17 fick han hjälp att felsöka motorn, och när de skulle kolla gnistan blev det en tankevurpa - cylindern sprutade ur sig bensin rakt emot det gnistrande tändstiftet och en mindre eldsvåda uppstod. Han sanerade allt synligt brandsläckarpulver och ställde båten för vintervila, sen tog orken slut och jag fick köpa båten onödigt billigt.

  Så jag köpte ett lättare renoveringsobjekt med motorn i okänt skick.

 • :

  Ganska snabbt efter köpet togs förgasaren ner i molekyler för rengöring och vi gick in med en titthålskamera via tändstiftshålen för att se så brandsläckarpulvret inte gjort skada där.

  Inför första säsongen (-18) låg fokus på att till varje pris få den i sjön och lära känna båten. Säsongen bjöd på en hel del härliga stunder men även åtskilliga timmar med händerna i motorutrymmet. Mot slutet av säsongen började båten gå betydligt mycket sämre och ett leak down-test visade att toppen inte höll tätt.

  Inför säsongen -19 har fokus legat på att få motorn att gå ordentligt och polera upp det kraftigt oxiderade skrovet. Jag har förbrukat nästan en liter polermedel av varierande typ, 12 polertrissor och upp emot 70 timmar under mina putsexperiment.
  Stripes har tagits bort, instrument har fräschats upp, mögelfläckar har förintats, ventiler har slipats, nya kapellställningsinfästningar har tillverkats och båten har fått kärlek i stort.

 • :

  Listan med saker jag vill förbättra kan egentligen göras hur lång som helst, men det mest väsentliga är att klä om den spruckna och tråkiga läderinredningen, uppgradera och byta delar av elsystemet, och bygga någon form av bord till ruffen.

DELA

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter

SE FLER BÅTAR

1 Kommentar
 1. Anton Bengtsson 5 månader sedan

  Läcker båt! 😀

Lämna kommentar

©Copyright Kreativt Arbete Falköping HB

Log in with your credentials

    

Forgot your details?

Create Account