Reflektioner efter att ha tittat runt lite.  

 

Simon Eriksson
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 2
juni 19, 2019 08:35  

Jag måste säga att jag gillar idén med hemsidan, och jag tror att det kan bli RIKTIGT bra så snart det fått lite spridning!

Det är några saker jag reflekterat över när jag klickat runt:

  • Permalänken för medlemsbåtar är bara baserat på båtmodellen, tids nog så kommer det bli t.ex. bathem.se/vanlig-batmodell-453 (där 453 är den 453:e båten som lagts upp av den modellen).
    Jag hade nog istället antingen placerat medlemsbåtar "hierarkiskt" under medlemmar, t.ex. bathem.se/medlemmar/simon/bayliner-2152 eller också bakat in fler "parametrar" i permalänken t.ex. bathem.se/anvandarnamn-vanlig-batmodell-batens-namn. Ett tredje alternativ vore ju t.ex. bathem.se/?boat=*båtens WP-ID*, men det är ju inte fullt lika sökmotorvänligt.
  • När man är i listan "Mina båtar" är det svårt att särskilja båtar ifall man har fler av samma modell, en kortare förhandsgranskning hade varit smidigt. Antingen att omslagsbilden syns i listan eller att man hovrar och ser en liten sammanfattning.
  • När man är i läget "redigera båt" vore det smidigt att även därifrån kunna radera båten.
  • En annan funktion som vore riktigt trevlig är ifall det fanns möjlighet att föra någon form av "dagbok" för båten, antingen "Idag seglade jag jorden runt och fikade på antarktis" eller "Dagen började med att riva akterspegeln när jag även upptäckte...". Då hade man kunnat följa andras kluriga lösningar och projekt på ett smidigt sätt. (Min båt är som exempel ett flytande projekt, så den platsar inte i projektkategorin men det vore ändå härligt att kunna skriva av sig vad man gör).

Det kommer säkert mer tankar när jag använt siten lite mer.

Edit: En till reflektion på en gång, det är få saker som dödar forum effektivare än att användarna inte är betrodda att skriva. Mitt tips, skippa inläggsgodkännandet och lägg hellre till en bra spamkontroll.

This topic was modified 7 månader sedan by Simon Eriksson

Citera
Anton Bengtsson
Admin
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 3
juni 19, 2019 19:47  

Tack för detta utförliga tipset! Vi ska absolut kolla över detta och se vad vi kan åstadkomma.

Vad kul att du gillar sidan, vi hoppas att sidan växer, så de finns lite mer aktivitet på sidan 🙂


SvaraCitera
Share:

©Copyright Kreativt Arbete Falköping HB

Log in with your credentials

    

Forgot your details?

Create Account

Vänligen Logga in eller Registrera dig